Tidskrift för imaginativ litteratur

Prenumeration:

För att prenumerera på SF Forum, betala medlemskap i SFSF, läs mer under fliken Bli medlem.

Äldre nummer:

Det går att köpa äldre nummer av SF-Forum i mån av tillgång.

De senaste två publicerade: 40:- styck
Nr 116 (jubileumsnummer) och 126 (extra tjockt): 30:- styck
Övriga 20:- styck.
Porto tillkommer. Alternativt leverans vid bokcirkel eller sf-kongress.
Kontakta tomas.cronholm at gmail.com.

Register över SF-Forum:

Register SF Forum 1-138: Wordfil pdf
Bokrecensionerna i SF Forum 1-114: Excel

Det första numret av SF-Forum som pdf. Där finns bl a föreningens första stadgar.

Forum140Nr 140, 2022-2. Framsidan är AI-genererad av Jörgen Jörälv. Numret innehåller en kort introduktion till landet Oz, en presentation av space opera. en diskussion om fenomenet Squeecore, en rapport från årets Swecon i Stockholm, samt ett kåseri om vådan av research på Internet. Slutligen ett kalendarium över nästa års kongresser. Huvudillustratörer är Jörgen Jörälv och Nicolas Krizan.

Medlemmar kan hämta numret som PDF här. Lösenordet står i den tryckta tidningen.

SFF139Nr 139, 2022-1. Framsidan är AI-genererad av Jörgen Jörälv. Detta är Nebulazinet 2022, med recensioner av romaner och noveller som nominerats till Nebulan. Det innehåller även två essäer, om tiden i The Expanse samt om Ada Palmers Terra Ignota, samt två extra bokrecensioner. Sist presenteras hedersgästerna vid två kommande svenska sf-kongresser.

<- Klicka för att hämta!

 

Nr 138, 2021-2. Framsidan står Jörgen Jörälv för och han bidrar också med en artikel om Kilgore Trout. Dessutom finns artiklar om hur klimat och miljöförstöring hanterats i sf, recensioner och rapporter från kongresserna Fantastika, Icecon och den franska Bluecon samt från kvällen med Sam J. Lundwall. Här finns också en kritisk genomgång av sf-kortfilmer och bokrecensioner.

<- Klicka för att hämta!

.

SFForum137Nr 137, 2021-1. Ny redaktör från och med detta nummer är Johan Anglemark. Numret är samtidigt Nebulazinet 2021 och innehåller alltså recensioner av Nebulanominerade verk, men också notiser om aktuell svensk forskning inom området liksom en bokrecension. Bilder står Nicolas Krizan, Jörgen Jörälv och Lars Lon Olsson för.

<- Klicka för att hämta!

.

Nr 136, 2020-2. Numret innehåller artiklar om Mars som plats för spel och böcker, fantasyvåld och en rapport från Ökon 2, artiklar om böcker om sf-författare, artiklar om nästan bortglömda författare och Ray Bradbury, bokrecensioner mm. Framsidan och bilder i fanzinet är av Henry Linder.

.

.

.

SF-Forum135Nr 135, 2020-1. Detta nummer är dels ett Nebulafanzine med recensioner av de Nebulanominerade verken, och dels ett jubileumsfanzine där John-Henri Holmberg, Mats Dannewitz Linder, Bellis och Carolina Gómez Lagerlöf berättar minnen från föreningens 60 första år. Slutligen några ord om aktuell fantastik på svenska. Framsidans logga är från 1964 och gjord av Bo Stenfors medan Nicolas Krizans bild är från Spektra SF 14, 1983.

.

NSF-Forum134r 134, 2019-2. Detta nummer är fyllt av kongressrapporter, från Swecon, Worldcon, Eurocon och den danska Fantasticon. En artikel om naniter härstammar också från en kongress. Några recensioner och en dikt av Kjell Borgström rundar av fanzinet. Framsidan är av Katja Lindblom.

.

.

SF-Forum133Nr 133, 2019-1. Det är lite tjockare än vanligt och för att undvika att passera 100 g-gränsen är omslaget på 80 g-papper i stället för 120 g som tidigare. Det är alldeles ovanligt fullt av recensioner, dels förstås av de Nebulanominerade verken, men också av franska seriealbum och inte minst (halva fanzinet) av ingående bokrecensioner av John-Henri Holmberg. Framsidan är av Katja Lindblom.

.

.

SFForum132aNr 132, 2018-2. Framsidan är gjord av Katja Lindblom. Fanzinet innehåller Johan Jönssons rapport från Fantastika 2018, Johan Anglemarks rapport från hans TAFF-resa, en artikel av Magic Frigren om alkemi, bokrecensioner, de flesta av John-Henri Holmberg och en dikt av Kjell Borgström.

.

.

SFF131Nr 131, 2018-1. Framsidan är gjord av Katja Lindblom. Fanzinet innehåller de sedvanliga recensionerna av alla Nebulanominerade verk, och kommentarerna kan jämföras med rapporterna från Nebula weekend 17-20 maj. I fanzinet finns också en detaljerad kongressrapport från sf-kongressen Vinter i Uppsala, författad av Jenny Bristle. Slutligen finns det en minnesartikel om Lars-Olov Strandberg, författad av John-Henri Holmberg. Lars-Olov Strandberg som nyligen avled deltog i grundandet av SFSF 1959 och har varit dess ordförande under många år.

SFF130aNr 130, 2017-2, med en detaljerad kongressrapport från Kontur, författad av Jenny Bristle. Den följs av en helt annan typ av kongressrapport från Worldcon 75, skriven av hedersgästen John-Henri Holmberg. Han bidrar också med några bokrecensioner. Jesper Stage har en artikel om hur ekonomiska spelregler inte alltid beaktas i sf/f, t ex vid kolonisation. Slutligen några slutord från redaktören. Fanzinet är illustrerat av Sandra Petojevic och Katja Lindblom, som också gjort framsidan.

SFF129Nr 129, 2017-1, med recensioner av alla Nebula-nominerade verk. Dessutom en novell av Carl-Gustav Werner och en bokrecension av John-Henri Holmberg, samt en spalt om ny svensk fantastik. Framsida: Sandra Petojevic.

.

.

sfforum128framsidaNr 128, 2016-2, med en novell, två kongressrapporter och ett stort block recensioner av John-Henri Holmberg. Framsida: Sven O Gripsborn.

.

.

.

SFF127Nr 127, 2016-1, Nebulazinet med recensioner av alla Nebula-nominerade verk. Dessutom del 2 av Carl-Gustav Werners artikel om Math Fiction, en bokrecension och något i dag så unikt som en brevspalt. Där kommenterar Anna Davour John-Henri Holmbergs långa essä om Heinlein i nr 126, och John-Henri svarar. Framsida: Katja Lindblom.

 

SFForum126Nr 126, 2015-2, dominerat av en uttömmande essä om Heinlein av John-Henri Holmberg. Den kompletteras av en bibliografi bland annat med det som utgivits på svenska. I numret finns också en artikel om Filk av Karl-Johan Norén och en om Math Fiction av Carl-Gustav Werner. Kongress-rapporterna är från ConFuse 2015, av Anna Vintersvärd, och från världskongressen Sasquan av Carolina Gómez Lagerlöf. Slutligen finns några bokrecensioner och en novell av Sten Andersson. Framsida: Katja Lindblom.

SFF125Nr 125, 2015-1, Nebulazinet med recensioner av alla Nebulanominerade verk. Dessutom bidrar John-Henri Holmberg med en lång essä om Häpna! och om den snart utkommande boken om Häpna! som också är en antologi. Vidare finns det en rapport från Eurocon 2015 i St Petersburg av Carolina, några bokrecensioner samt lyrik av fandoms poet, Karl-Johan Norén. Framsida: Katja Lindblom.

 

SFF124Nr 124, 2014-2, med rapport från kongresserna Steampunkfestivalen 2014 (Swecon), Loncon 3 och Shamrokon, artiklar om Novacon och eböcker, en novell och två dikter, bok- och filmrecensioner mm. Framsida: Katja Lindblom.

Redaktion: Tomas Cronholm (tomas.cronholm at gmail.com)

,

SFF123Nr 123, 2014-1, ”Nebulazinet”, med recensioner av Nebula-nominerade romaner och noveller. Innehåller dessutom artikel om steampunk av Kristin Thorrud och diktverket Stolta Fans av Karl-Johan Norén, mm. Framsida: Katja Lindblom.

Redaktion: Tomas Cronholm (tomas.cronholm at gmail.com) och David Griffin (davidgr1200 at yahoo.se)

 

SFF122Nr 122, 2013-2, med rapport från kongressen Fantastika 2013, artiklar om Jack Vance, cirkulärgallifrejiska, quenya, rymdkommunism, bronies, världskongresser och bok-recensioner. Framsida: Rebecka Öfverholm och Lena Engström.

Redaktion: Tomas Cronholm (tomas.cronholm at gmail.com)

..

SFForum121Nr 121, 2013-1, ”Nebulazinet”, med recensioner av Nebula-nominerade romaner och noveller. Framsida: Ylva Spångberg.

Redaktion: David Griffin (davidgr1200 at yahoo.se) och Tomas Cronholm (tomas.cronholm at gmail.com)

.

.

Nr 120, 2012-2, med rapporter från kongresserna Finncon och Kontrast, hela SF-Forum nr 5 som inte tidigare utkommit, kommentarer till det fanzinet, noveller och bok-recensioner.

Redaktion: Tomas Cronholm (tomas.cronholm at gmail.com)

.

..

Nr 119, 2012-1, ”Nebulazinet”, med recensioner av Nebula-nominerade romaner och noveller. Framsida: Nicolas Krizan.

Redaktion: David Griffin (davidgr1200 at yahoo.se) och Tomas Cronholm (tomas.cronholm at gmail.com)

 

 

Nr 118, 2011-2, med kongressrapporter, bokrecensioner mm.

Redaktör: Tomas Cronholm (tomas.cronholm at gmail.com)

 

 

Nr 117, 2011-1, ”Nebulazinet”, med recensioner av Nebula-nominerade romaner och noveller.

Redaktion: David Griffin (davidgr1200 at yahoo.se), Henry Linder (henry.linder at ume.se), Carolina Gómez Lagerlöf (cgomez at comhem.se), Lars-Arne Karlsson
Layout: Carl-Mikael Zetterling (bellmanz at hotmail.com)

.

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Pubmöte på Bishop's Arms. Foto Mårten Svantesson.

Pubmöten med Stockholmsfandom

Tredje tisdagen i månaden från kl 18.00 på Bishops Arms Gamla Stan (Tyska Brinken 36), Stockholm.

Nästa: se Facebook.

Eurocon 2023 Uppsala 8-11 juni%d bloggare gillar detta: