Tidskrift för imaginativ litteratur

SFF130aNr 130, 2017-2, med en detaljerad kongressrapport från Kontur, författad av Jenny Bristle. Den följs av en helt annan typ av kongressrapport från Worldcon 75, skriven av hedersgästen John-Henri Holmberg. Han bidrar också med några bokrecensioner. Jesper Stage har en artikel om hur ekonomiska spelregler inte alltid beaktas i sf/f, t ex vid kolonisation. Slutligen några slutord från redaktören. Fanzinet är illustrerat av Sandra Petojevic och Katja Lindblom, som också gjort framsidan.

SFF129Nr 129, 2017-1, med recensioner av alla Nebula-nominerade verk. Dessutom en novell av Carl-Gustav Werner och en bokrecension av John-Henri Holmberg, samt en spalt om ny svensk fantastik. Framsida: Sandra Petojevic.

.

.

sfforum128framsidaNr 128, 2016-2, med en novell, två kongressrapporter och ett stort block recensioner av John-Henri Holmberg. Framsida: Sven O Gripsborn.

.

.

.

SFF127Nr 127, 2016-1, Nebulazinet med recensioner av alla Nebula-nominerade verk. Dessutom del 2 av Carl-Gustav Werners artikel om Math Fiction, en bokrecension och något i dag så unikt som en brevspalt. Där kommenterar Anna Davour John-Henri Holmbergs långa essä om Heinlein i nr 126, och John-Henri svarar. Framsida: Katja Lindblom.

SFForum126Nr 126, 2015-2, dominerat av en uttömmande essä om Heinlein av John-Henri Holmberg. Den kompletteras av en bibliografi bland annat med det som utgivits på svenska. I numret finns också en artikel om Filk av Karl-Johan Norén och en om Math Fiction av Carl-Gustav Werner. Kongress-rapporterna är från ConFuse 2015, av Anna Vintersvärd, och från världskongressen Sasquan av Carolina Gómez Lagerlöf. Slutligen finns några bokrecensioner och en novell av Sten Andersson. Framsida: Katja Lindblom.

SFF125Nr 125, 2015-1, Nebulazinet med recensioner av alla Nebulanominerade verk. Dessutom bidrar John-Henri Holmberg med en lång essä om Häpna! och om den snart utkommande boken om Häpna! som också är en antologi. Vidare finns det en rapport från Eurocon 2015 i St Petersburg av Carolina, några bokrecensioner samt lyrik av fandoms poet, Karl-Johan Norén. Framsida: Katja Lindblom.

SFF124Nr 124, 2014-2, med rapport från kongresserna Steampunkfestivalen 2014 (Swecon), Loncon 3 och Shamrokon, artiklar om Novacon och eböcker, en novell och två dikter, bok- och filmrecensioner mm. Framsida: Katja Lindblom.

Redaktion: Tomas Cronholm (tomas.cronholm at gmail.com)

,

SFF123Nr 123, 2014-1, ”Nebulazinet”, med recensioner av Nebula-nominerade romaner och noveller. Innehåller dessutom artikel om steampunk av Kristin Thorrud och diktverket Stolta Fans av Karl-Johan Norén, mm. Framsida: Katja Lindblom.

Redaktion: Tomas Cronholm (tomas.cronholm at gmail.com) och David Griffin (davidgr1200 at yahoo.se)

SFF122Nr 122, 2013-2, med rapport från kongressen Fantastika 2013, artiklar om Jack Vance, cirkulärgallifrejiska, quenya, rymdkommunism, bronies, världskongresser och bok-recensioner. Framsida: Rebecka Öfverholm och Lena Engström.

Redaktion: Tomas Cronholm (tomas.cronholm at gmail.com)

..

SFForum121Nr 121, 2013-1, ”Nebulazinet”, med recensioner av Nebula-nominerade romaner och noveller. Framsida: Ylva Spångberg.

Redaktion: David Griffin (davidgr1200 at yahoo.se) och Tomas Cronholm (tomas.cronholm at gmail.com)

.

.

Nr 120, 2012-2, med rapporter från kongresserna Finncon och Kontrast, hela SF-Forum nr 5 som inte tidigare utkommit, kommentarer till det fanzinet, noveller och bok-recensioner.

Redaktion: Tomas Cronholm (tomas.cronholm at gmail.com)

.

..

Nr 119, 2012-1, ”Nebulazinet”, med recensioner av Nebula-nominerade romaner och noveller. Framsida: Nicolas Krizan.

Redaktion: David Griffin (davidgr1200 at yahoo.se) och Tomas Cronholm (tomas.cronholm at gmail.com)

Nr 118, 2011-2, med kongressrapporter, bokrecensioner mm.

Redaktör: Tomas Cronholm (tomas.cronholm at gmail.com)

Nr 117, 2011-1, ”Nebulazinet”, med recensioner av Nebula-nominerade romaner och noveller.

Redaktion: David Griffin (davidgr1200 at yahoo.se), Henry Linder (henry.linder at ume.se), Carolina Gómez Lagerlöf (cgomez at comhem.se), Lars-Arne Karlsson
Layout: Carl-Mikael Zetterling (bellmanz at hotmail.com)

.

.

Prenumeration:

För att prenumerera på SF-Forum, betala medlemskap i SFSF, läs mer under fliken Bli medlem.

Register över SF-Forum:

Register SF Forum 1-114: Wordfil pdf
Bokrecensionerna i SF Forum 1-114: Excel

Det första numret av SF-Forum som pdf. Där finns bl a föreningens första stadgar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Pubmöte på Bishop's Arms. Foto Mårten Svantesson.

Pubmöten med Stockholmsfandom

Tredje tisdagen i månaden från kl 18.00 på Bishops Arms Gamla Stan (Tyska Brinken 36), Stockholm.

Nästa: 16 juli 2019.

20 - 22 mars Dieselverkstaden

Annonser

%d bloggare gillar detta: