Skandinavisk Förening för Science Fiction, SFSF, bildades 1960 med syftet att verka för spridandet och befästandet av intresset för science fiction i Sverige och de övriga nordiska länderna. Sedan dess har föreningens intressesfär utökats till fantasy- och skräcklitteraturen. Detta är vår hemsida i nätet, och här finner du information om hur man blir medlem, styrelsepresentation mm.

Av dagens ca 150 medlemmar är bara en handfull från resterande Skandinavien, och en stor andel är från Stockholmsområdet. Av denna anledning koncentrerar vi våra medlemsmöten till Stockholm, se bloggen. Många av oss reser regelbundet till sf-kongresser över hela världen. I medlemskapet ingår helårsprenumeration på SF-Forum, och många väljer att vara med i SFSF av bara den anledningen. Våra medlemmar har alla möjliga intressen, där läsning av science fiction, fantasy och skräck är en del, men även film, tecknade serier och olika sorters spel är också viktigt för många.

Årsmötet kan utse en medlem till hedersmedlem, som inte behöver betala medlemsavgift. En förteckning över nuvarande hedersmedlemmar finns här.

Föreningen ordnar regelbundna möten i en bokcirkel, som annonseras på bloggen. Här finns en lista på de böcker vi hittills behandlat.

Här finns föreningens stadgar.

Föreningen finns också beskriven på Wikipedia.

SFSFs postadress

c/o Michael Pargman, Ingenjörsvägen 40, 11759 STOCKHOLM

0 Svar to “Om SFSF”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Pubmöte på Bishop's Arms. Foto Mårten Svantesson.

Pubmöten med Stockholmsfandom

Tredje tisdagen i månaden från kl 18.00 på Bishops Arms Gamla Stan (Tyska Brinken 36), Stockholm.

Nästa: se Facebook.

Eurocon 2023 Uppsala 8-11 juni%d bloggare gillar detta: